Kübra Uysal Eker

Merhabalar!

Qbicart’ın İstanbul sanat atölyelerinin uzman yürütücüsü Kübra ben.1988 yılında İstanbul’da doğdum ve lise yıllarında hayatımın yönünü değiştiren tekstil tasarımı ile tanıştım. Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesinde 7 sene süren lisans eğitiminde Ana Sanat Dalım ise, Geleneksel Türk Sanatlarıydı. Lisans eğitimim boyunca tasarım odaklı işlerde yaşadığım tecrübeler bana oldukça stabil gelmişti ve yeni arayışlara koyulmuştum.

Sanat alanlarla sınırlanamaz bir yoldu, hiçbir tasarım aynı nehirde iki kere yıkanmıyordu 🙂 Gezmek temelli bu yolda, tüm sokaklardan geçip tecrübeler paylaşmak beni daha da büyütüp büyülüyordu. Hem öğrenmek hem öğrendiklerini paylaşmak hayatımın da temeliydi.

Aynı alanda yüksek lisans eğitimininden sonra doktoraya devam ederken, şimdi yazarken fark ettim ki öğrendiklerimi paylaşalı, 10 sene olmuş ve ben, sanatın her yaşa özgün farkındalığında rol almışım 2014 yılından beri. Siz bu satırları okurken, Qbicart ile deneyimlerime yenilerini eklemek, sanatın bitmeyen farkındalıklarında gezinmek ise sonsuz hobim olmuştur bile çoktan…